Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.04.2013

R. Moldova prezidă cea de-a 46-a sesiune a Comsiei ONU pentru Populație și Dezvoltare, New York

R. Moldova prezidă cea de-a 46-a sesiune a Comsiei ONU pentru Populație și Dezvoltare, New York

Cea de-a 46-a sesiune a Comisiei ONU pentru Populație și Dezvoltare și-a început lucrările luni, 22 aprilie 2013, la New York. Sesiunea este prezidată de Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă ONU, Ambasadorul Vlad Lupan, ales în această funcţie în aprilie 2012.
 
Potrivit MAEIE, tema sesiunii din acest an este “Noile tendințe în migrație: aspecte demografice” și are drept scop abordarea multidimensională a subiectului migrației, în contextul stabilirii unei noi agende de dezvoltare durabilă ONU post-2015. La eveniment participă delegațiile statelor membre ONU, peste 300 de organizații neguvernamentale din întreaga lume, reprezentanți ai agențiilor specializate ONU şi delegați din mediul academic.

Lucrările sesiunii au fost deschise de Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, care a menționat că migrația este deja o realitate intrinsecă a lumii globalizate şi nu poate fi oprită. În opinia înaltului oficial ONU, este important ca evoluţiile în domeniul migrației să fie gestionate corect astfel încât  toți să poată beneficia în urma acestor procese.

Comisia îşi va încheia sesiunea pe data de 26 aprilie 2013 prin adoptarea unei rezoluţii prin care se anticipează stabilirea noilor priorităţi internaţionale în domeniul migraţiei şi reafirmarea angajamentelor tuturor statelor de implementare a Programului de Acţiuni a Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare din 1994.

Delegaţia Republicii Moldova la lucrările Comisiei este condusă de către directorul adjunct al Departamentului Cooperare Multilaterală din cadrul MAEIE, Gheorghe Leucă, care va asigura expunerea şi promovarea priorităţilor Republicii Moldova în contextul politicilor migraţionale internaţionale şi agenda de dezvoltare ONU post-2015.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus