Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-24/mdrc-i-giz-au-discutat-despre-priorita-ile-comune-in-implementarea-proiectelor-finan-ate-de-guvernul-29594.html
Data: Apr 24, 2013 (11:29)

MDRC și GIZ au discutat despre prioritățile comune în implementarea proiectelor finanțate de Guvernul German

Marcel Răducan Ministrul în exercițiu al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Philipp Johannsen, reprezentant de țară și manager de proiect al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova au discutat despre prioritățile  comune în implementarea proiectelor  finanțate de Guvernul German, astăzi, în cadrul unei întrevederi la MDRC.

Potrivit Serviciului de presă al MDRC, Philipp Johannsen a menționat că proiectul GIZ va continua să acorde asistență pentru îmbunătățirea serviciilor locale pe trei domenii de referință: aprovizionare cu apă și canalizare, managementul integrat al deșeurilor solide  și eficiența energetică a clădirilor publice.

Marcel Răducan a precizat că scopul întrevederii este de a trasa prioritățile MDRC și GIZ în realizarea Documentului Unic de Program 2013-2015. "Urmează să reconfirmăm împreună ce este important și ce putem realiza în acest an și ce vom face în anul 2014. De asemenea, este important să conștientizăm beneficiile cetățenilor în termen scurt și mediu, astfel, încît proiectele finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională și GIZ și implementate de Agențiile de Dezvoltare Regională să atingă obiectivele propuse".

La final oficialii și-au exprimat încrederea că cele propuse vor fi realizate, deoarece experiența anterioară de cooperare demonstrează că domeniile și obiectivele prioritare stabilite au fost atinse.