Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2013

Preşedintele Nicolae Timofti îl va numi prim-ministru interimar pe ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă

Preşedintele Nicolae Timofti îl va numi prim-ministru interimar pe ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă

Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt și consilierul pentru comunicare publică al președintelui Nicolae Timofti, a susținut astăzi, 23 aprilie a.c., un briefing de presă în cadrul căruia s-a referit la acțiunile șefului statului care decurg din Hotărârea Curții Constituționale pentru controlul constituționalității decretelor președintelui Republicii Moldova.

Prezentăm mai jos declarația de presă.
Președintele Timofti a luat act de hotărârea Curții Constituționale privind examinarea constituţionalităţii Decretului șefului statului nr. 534-VII din 8 martie 2013 privind demisia Guvernului (în partea ce ţine de menţinerea în funcţie a prim-ministrului demis prin moţiune de cenzură) şi Decretului nr. 584-VII din 10 aprilie 2013 privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

În continuare, președintele va acționa în conformitate cu prevederile Constituției, Legii cu privire la Curtea Constituțională și a Codului jurisdicției constituționale în vederea executării conforme a Hotărârii vizate a Curții Constituționale.

Șeful statului a discutat astăzi cu premierul în exercițiu, Vladimir Filat, despre situația politică creată după pronunțarea Hotărârii respective de către Curtea Constituțională.

Tot astăzi, președintele Timofti l-a convocat pe viceprim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în vederea desemnării sale în funcția de prim-ministru interimar. Președintele va emite un decret în acest sens până la sfârșitul acestei zile.

De asemenea, președintele va continua procedurile constituționale privind identificarea și desemnarea unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus