Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2013

Declarația Partidului Liberal Democrat din Moldova

Declarația Partidului Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act cu îngrijorare de decizia de ieri a Curţii Constituţionale, care este una strict politică şi creează un precedent periculos pentru funcţionarea statului de drept în Republica Moldova.

Această decizie interpretează tendenţios norma de drept şi poate avea un impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova.

În situaţia creată, PLDM va acţiona în conformitate cu principiile statului de drept, cu normele democratice şi valorice europene autentice, punând şi în continuare la baza acţiunilor sale interesele cetăţenilor.

Anume aceste principii au stat la baza acţiunilor noastre întotdeauna, inclusiv în ultima perioadă, care a fost caracterizată de consultările şi negocierile privind învestirea noului Guvern, după desemnarea absolut legală a preşedintelui PLDM, Vlad Filat, la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, apreciată inclusiv de partenerii noştri occidentali.

Pornind de la interesul ţării şi al cetăţenilor, PLDM a făcut concesii fără precedent, acţionând în detrimentul partidului şi al liderului său. Ne-am ghidat strict de interesul cetăţenilor de a trăi într-o ţară europeană, liberă, democratică şi prosperă. Spre regretul nostru, efortul depus de PLDM a fost anihilat de interese politice înguste.

PLDM îşi reconfirmă şi pe această cale ataşamentul faţă de valorile democratice autentice şi face apel către toţi actorii politici şi către toate instituţiile statului să se menţină în limita unor acţiuni legale, făcând abstracţie de interese care nu au nimic în comun cu interesul ţării şi al cetăţenilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus