Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2013

Reformatorii din Partidul Liberal vor vota pentru învestirea unui nou Guvern

Reformatorii din Partidul Liberal vor vota pentru învestirea unui nou Guvern

Deputaţii din Consiliul de reformare a PL vor vota pentru învestirea unui nou Cabinet de Miniştri şi pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare. Anunţul a fost făcut de deputatul Ion Hadîrcă la finele unei runde de consultări cu candidatul desemnat pentru funcţia de Premier, Vlad Filat.

Potrivit lui Hadîrcă, odată cu finalizarea negocierilor, a fost decisă constituirea unei noi majorităţi parlamentare formate din PLDM, PD şi PL.

„Mîine, experţii vor pune la punct mai multe subiecte din Acordul ce urmează a fi semnat”, a spus Hadîrcă. El a adăugat că odată cu formarea unei noi majorităţi legislative se va reuşi finalizarea reformelor demarate şi semnarea Acordului de Asociere RM-UE.

La finele consultărilor cu PL, candidatul desemnat pentru funcţia de Prim–ministru, Vlad Filat, a comunicat că noua majoritate va dispune de voturile a 53 de deputaţi, fapt ce va putea asigura susţinere stabilă pentru noul Guvern. „Pină joi, va fi discutată şi lista miniştrilor care vor face parte din noul Cabinet”, a spus Filat.

La data de 10 aprilie, şeful statului, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe liderul PLDM, Vlad Filat, pentru funcţia de Prim–ministru. Conform Constituţiei, Vlad Filat are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere din partea Legislativului,  informează MOLDPRES.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus