Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-19/pre-edintele-parlamentului-marian-lupu-la-prezentat-pe-noul-procuror-general-al-republicii-moldova-29532.html
Data: Apr 19, 2013 (20:48)

Președintele Parlamentului Marian Lupu l-a prezentat pe noul Procuror General al Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu l-a prezentat astăzi colectivului Procuraturii Generale pe noul Procuror General al țării, Corneliu Gurin.
 
În cadrul evenimentului, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat rolul extrem de important al sistemului procuraturii, care, potrivit Constituției, urmează să asigure normele unui stat de drept, monitorizarea și controlul aplicării legii. Președintele Parlamentului a relevat necesitatea promovării unor reforme profunde,  care trebuie să conducă la modernizarea și consolidarea capacităților de activitate a sistemului procuraturii, o strategie și un plan de acțiuni în acest sens fiind adoptate de către Parlament acum mai bine de un an în urmă, informează un comunicat al Legislativului. 
 
În același context, șeful Legislativului a relevat că procesul de reformare al Procuraturii trebuie să fie unul calitativ, să aibă o dinamică conformă exigențelor și cerințelor timpului, ale societății noastre. Depinde foarte mult de conducerea Procuraturii Generale cum în continuare se vor mișca lucrurile și aceasta este sarcina strategică care îi revine Procurorului General, cât și întregului colectiv al Procuraturii Generale, a menționat Marian Lupu.
 
Evocând obiectivul consolidării unui stat de drept, Marian Lupu a punctat că activitatea Procuraturii Generale trebuie să fie în strictă conformitate cu legea în vigoare, Procuratura nu trebuie să aibă simpatii personale, interese de business, să acționeze pornind de la interese corporative, politice sau economice. Acestea sunt așteptările, a menționat Marian Lupu, și i-a asigurat pe angajații Procuraturii Generale de deplina susținere politică din partea Parlamentului, cât și personală. De asemenea, șeful Legislativului i-a dorit succes  lui Cornel Gurin și întregii echipe și a mai punctat că activitatea Procuraturii Generale trebuie fie transparentă, în condiții de deschidere și dialog, astfel încât societatea să cunoască cu ce se ocupă această instituție importantă a statului.