Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.04.2013

Iurie Leancă participă la Forumul GLOBSEC, Bratislava

Iurie Leancă participă la Forumul GLOBSEC, Bratislava

Viceprim-ministrul, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, participă, în perioada 18-19 aprilie 2013, la Forumul GLOBSEC, care se desfășoară la Bratislava și este considerat a fi una dintre cele mai prestigioase platforme de discuții asupra actualelor subiecte de politică externă și securitate din Europa.

Participarea șefului diplomației moldovenești la sesiunea dedicată dimensiunii estice a politicii externe a Uniunii Europene constituie o ocazie pentru R. Moldova de a puncta mesajele cheie referitoare la prioritățile pe termen scurt și mediu ale agendei de integrare europeană a țării noastre. Realizarea eficientă a obiectivelor propuse în acest context presupune conjugarea de o manieră creativă a abordării vizionare ce ține de perspectiva europeană a țării noastre cu aplicarea consistentă a principiului diferențierii în avansarea relațiilor cu UE pe multiplele paliere ale cooperării bilaterale.

Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie curent, care în conformitate cu prioritățile dialogului politic dintre RM și UE urmează să dea undă verde implementării Acordului de Asociere va constitui, astfel, un jalon important în realizarea obiectivului de integrare europeană a RM.

În context, partenerii europeni au apreciat progresul obținut de țara noastră în cadrul Dialogului privind liberalizarea regimului de vize cu UE, asigurarea realizării condiționalităților căruia reprezintă un alt obiectiv cheie al RM, având drept reper Summit-ul Parteneriatului Estic.

Potrivit MAEIE, pe marginea Forumului, ministrul Iurie Leancă a avut întrevederi bilaterale cu Stefan Fule, comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, precum și cu omologul slovac Miroslav Lajcák.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus