Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-18/ministrul-titus-corlatzean-a-confirmat-acordarea-intregului-sprijin-al-rom-niei-pentru-atingerea-obi-29501.html
Data: Apr 18, 2013 (20:45)

Ministrul Titus Corlăţean a confirmat acordarea întregului sprijin al României pentru atingerea obiectivelor europene fixate de Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 18 aprilie 2013, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă.

Potrivit MAE român, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat aspecte legate de stadiul proiectelor importante aflate în derulare în relaţiile bilaterale, cu accent pe sectorul energetic, respectiv realizarea interconectorului de gaze naturale Iaşi – Ungheni. În acest sens, a fost salutată avansarea  lucrărilor conform graficului de implementare agreat la nivelul primilor-miniştri ai celor două state.

De asemenea, au fost trecute în revistă evoluţiile legate de obiectivele europene ale Republicii Moldova, în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius (noiembrie 2013).

În cursul întrevederii au fost discutate dezvoltările politice actuale şi în perspectivă din Republica Moldova. În acest context, ministrul afacerilor externe a salutat decizia Parlamentului de la Chişinău de desemnare a noului procuror general, semnal important pentru stabilitatea şi consolidarea instituţiilor judiciare şi a justiţiei din Republica Moldova. Şeful diplomaţiei române a reiterat aşteptările autorităților române legate de continuarea parcursului european şi de confirmarea acestuia prin votul din Parlament asupra noii componenţe a Guvernului Republicii Moldova, care să asigure pe mai departe promovarea intereselor majore ale Chişinăului de apropiere de UE.

Ministrul Titus Corlăţean a confirmat acordarea întregului sprijin al României pentru atingerea obiectivelor europene fixate de Republica Moldova, respectiv semnarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE, precum şi realizarea unor progrese decisive privind Planul de acţiune referitor la liberalizarea vizelor UE - Republica Moldova.