Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.04.2013

Air Moldova anuţă despre inaugurarea noii aeronave E 190 Jet

Air Moldova anuţă despre inaugurarea noii aeronave E 190 Jet

Compania aeriană Air Moldova anunţă despre inaugurarea noii sale achiziţii, aeronava Embraer 190 Jet, care vine să completeze flota transportatorului naţional.

Avionul Embraer 190 de producţie braziliană va ateriza vineri, 19 aprilie, ora 9:00,  pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Conform obiceiului, aeronava va fi întîmpinată cu  jeturi de apă ale maşinilor de pompieri şi va fi sfinţită de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei.

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţii companiilor din domeniul aeronautic şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Moldova care vor participa la o conferinţă de presă.

Noul Embraer 190, a companiei Air Moldova este configurată pentru 100 de locuri. Aeronava va fi exploatată pe cursele europene din reţeaua de zboruri a companiei, efectuate din Chişinău.

Acesta este a doua aeronavă de acest tip în gestiunea Air Moldova, fapt care se încadrează în strategia companiei de extindere şi omogenizare a flotei, fapt ce va permite deschiderea unor noi curse aeriene, reducerea cazurilor de reţinere a curselor şi asigurarea confortului şi siguranţei sporite a pasagerilor.

Embraer 190 este una dintre cele mai confortabile, moderne şi sigure aeronave din clasa de pînă la 120 de locuri. În aeronavă sunt două rânduri a câte două locuri. Cabina are o vizibilitate sporită şi are cinci ecrane de navigare pe care sunt afişate informaţiile despre sistemele de zbor. Embraer (Empresa Brasileira de Aeronautica SA) este cel mai mare producător mondial de avioane comerciale de până la 120 de locuri, şi unul dintre cei mai mari exportatorii al Braziliei.

Air Moldova operează curse directe spre 20 de oraşe pe teritoriul Europei şi CSI, oferind două clase de deservire – Econom şi Business.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus