Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.04.2013

Circa 5 mln lei vor fi alocați pentru reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer şi a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Donduşeni

Circa 5 mln lei vor fi alocați, în anul 2013, din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer şi a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Donduşeni.

Proiectul urmează a fi implementat pe parcursul a doi ani, iar în scopul stabilirii acțiunilor prioritare și implementarea eficientă a proiectului Marcel Răducan Ministrul Dezvoltării Regionale și  Construcțiilor a efectuat ieri, o vizită de lucru  în localitatea nominalizată.

 La fața locului Ministrul a remarcat că pentru reabilitarea Parcului Țaul și a Conacului Pommer sunt necesari mulți bani, iar administrația publică locală va avea nevoie de susținere financiară pentru a realiza cu succes obiectivele propuse.

În cadrul proiectului din Țaul, urmează, în primul rând, să fie construite gardurile şi drumul de acces, după care Conacul Pommer. „Timp de trei ani trebuie să primim nu doar turişti din Republica Moldova, ci şi de peste hotare. După implementarea cu succes a proiectului de reabilitare a monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer şi a drumului de acces, acest parc are toate șansele să redevină cartea de vizită a nu doar a Regiunii de Dezvoltare Nord, ci și a Republicii Moldova", susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus