Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.04.2013

Sindicaliştii moldoveni anunţă un marş de solidaritate pentru 1 mai

Sindicaliştii moldoveni anunţă un marş de solidaritate pentru 1 mai

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) va organiza, la 1 Mai curent, cu prilejul marcării Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, un marș cu participarea membrilor de sindicat din țară. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi, 16 aprilie, în cadrul ședinței Comitetului Confederal al CNSM.

În cadrul marșului, sindicaliștii vor cere autorităților să fie întreprinse măsuri concrete în vederea soluţionării de urgenţă a problemelor social-economice cu care se confruntă salariaţii din ţară.

Marșul de solidaritate din 1 Mai se va desfășura în municipiul Chișinău începând cu ora 10:00.

Participanții la marș vor demara acțiunea în scuarul Academiei de Științe a Moldovei și se vor deplasa spre Piața Marii Adunări Naționale.

Conform hotărârii Comitetului Confederal al CNSM, la marșul de solidaritate din 1 Mai vor participa circa 5 mii de sindicaliști.

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat 1 mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din 1886 din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus