Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.04.2013

Şeful şi patru angajaţi ai Consiliului de Expertiză Medicală a Vitalităţii Ciocana, bănuiţi de acte de corupere

Şeful Consiliului de Expertiză Medicală a Vitalităţii din sectorul Ciocana (CEMV) şi patru subalterni de ai săi sunt bănuiţi de CNA de comiterea unor acte de corupere.

Potrivit declarantului, şefa Consiliului, împreună cu câţiva angajaţi, ar fi extorcat de la el 1500 de lei pentru a-i elibera certificat de invaliditate de gradul II. Anterior, pentru servicii similare, denunţătorul ar fi fost obligat să achite 7000 de lei.

În cadrul unei operaţiuni, desfăşurate în după-amiaza zilei de ieri în incinta Consiliului, ofiţerii CNA au constatat faptul transmiterii banilor şi au reţinut-o în flagrant pe şefa CEMV, pe secretarul şi asistentul medical superior ai Consiliului.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.

În prezent, în stare de arest preventiv în izolatorul CNA se află secretara Consiliului, celelalte persoane fiind cercetate în stare de libertate.

Potrivit CNA, în anii 2001-2006, şefa CEMV a mai fost cercetată penal, fiind bănuită de comiterea neglijenţei în serviciu, fals în acte publice şi depăşirea  atribuţiilor de serviciu. Atunci instanţa de judecată a achitat-o pe toate faptele invocate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus