Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.04.2013

O delegație a Adunării Parlamentare a Francofoniei se va afla în vizită de lucru în R. Moldova

În perioada 16 - 18 aprilie 2013, la Parlamentul Republicii Moldova se va afla în vizită de lucru o delegație a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), condusă de Jean-Paule Wahl, Președintele Regionalei Europa a APF. Vizita are loc în contextul pregătirii viitoarei Sesiuni APF, Regionala Europa, care se va desfășura la Chișinău în perioada 25-28 noiembrie 2013.

Delegația va avea o întrevedere cu Marian Lupu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, cu membrii delegației parlamentare moldovenești la APF, cu reprezentanții Alianței Franceze din Moldova, precum și cu lectorii francofoni din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM).

Parlamentul Republicii Moldova este membru asociat la Adunarea Parlamentară a Francofoniei. Delegația Parlamentului la APF  este constituită din 25 deputați. Preşedintele Secţiei moldovenești la APF este dna Ana Guțu, membră a Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.
În cadrul celei de-a XXV-a Sesiuni APF, Regionala Europa, (18-21 noiembrie 2012, Montreux, Confederația Elvețiană), delegația moldovenească, urmare a coordonării cu conducerea Parlamentului Republicii Moldova,  a propus desfășurarea următoarei Sesiuni APF, Regionala Europa, (noiembrie 2013) la Chișinău. Această propunere a fost acceptată și salutată de către conducerea Regionalei Europa a APF, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus