Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.04.2013

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Frank Belfrage, secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Suediei

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Frank Belfrage, secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Suediei

În cadrul vizitei de lucru la Stockholm cu prilejul reuniunii Platformei LEND a Clubului de la Madrid consacrată Republicii Moldova şi Tunisiei, la 11 aprilie 2013, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri Externe al Regatului Suediei, Frank Belfrage.

Obiectul întrevederii l-a constituit spectrul larg de probleme ce ţin de procesul integrării europene a R. Moldova, inclusiv finalizarea negocierilor privind Acordul de Asociere RM-UE şi Zona de Comerţ Liber şi Aprofundat cu Uniunea Europeană, mersul implementării angajamentelor incluse în faza a doua a Planului de Acţiuni de Liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii R. Moldova, reglementarea conflictului transnistrean, precum şi aspecte ale cooperării bilaterale dintre cele două ţări.

Potrivit MAEIE, la solicitarea oficialului suedez, viceministrul Natalia Gherman a informat despre ultimele evoluţii ale situaţiei politice interne din ţară. Secretarul de stat Frank Belfrage a reiterat sprijinul Suediei pentru eforturile R. Moldova de integrare europeană şi importanţa depăşirii crizei guvernamentale pentru continuarea reformelor democratice desfăşurate în contextul ralierii ţării noastre la standardele UE. Totodată, au fost menţionate ultimele rezultate în vederea implementării angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrul dialogului cu privire la regimul de vize.

De asemenea, schimbul de opinii a vizat şi participarea activă a R. Moldova în Parteneriatul Estic şi perspectivele acestuia până şi după Summit-ul de la Vilnius din luna noiembrie curent, precum şi planurile de viitor în ceea ce priveşte asistenţa suedeză în domeniul dezvoltării pentru R. Moldova şi statele membre ale Parteneriatului Estic.   

În încheiere, au fost trecute în revistă aspectele cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi Regatul Suediei, efectuându-se un schimb de opinii privind acţiunile înscrise pe agenda anului curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus