Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.04.2013

Vlad Filat: Rămîn ferm dedicat interesului național - de a asigura un viitor european, pentru fiecare familie, fiecare cetățean al Republici Moldova

 Vlad Filat: Rămîn ferm dedicat interesului național -  de a asigura un viitor european, pentru fiecare familie, fiecare cetățean al Republici Moldova

Prim-ministrul desemnat Vlad Filat a susținut ieri un briefing, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

În declaraţie se arată:

„În primul rînd, îi sînt recunoscător domnului Președinte, Nicolae Timofti  pentru încrederea acordată în formarea noului Guvern al Republicii Moldova. Sînt onorat de această nominalizare, dar înțeleg foarte bine că acest exercițiu implică și o mare responsabilitate.

În mai bine de trei ani, cît am condus Guvernul Republicii Moldova, am muncit avînd la bază priorități fundamentale, iar mai presus de toate a fost și este Viitorul European al Republicii Moldova. Dar, în același timp, în munca de zi cu zi am ne-am condus de regula transparenței, de dinamica reformelor, și cel mai important, de angajamentele noastre față de fiecare cetățean.

Alianța pentru Integrare Europeană a avut importante realizări, am fost uniți în angajamentul nostru pentru un Viitor European al Republicii Moldova. Însă, am ajuns la punctul cînd, din cauza unor abuzuri, blocaje ale reformelor pentru cetățeni, mai departe nu s-a putut merge.

Rămîn ferm dedicat interesului național -  de a asigura un viitor european, pentru fiecare familie, fiecare cetățean al Republici Moldova. În următoarele zile voi comunica cu toate partidele, cu deputați pentru a găsi suportul necesar ca acest interes să fie realizat.

Regret că pînă în prezent partidele din fosta alianță (AIE) nu au reușit constituirea unei majorități parlamentare pro-europene și consider că potențialul existent în acest sens încă nu a fost epuizat. 

Voi comunica cu toate partidele care împărtășesc același scop și anume ca Republica Moldova nu are alternativă decît Integrarea Europeană. Iar cei care împărtășesc acest scop trebuie să înțeleagă că putem face aceasta doar atunci cînd avem mai puțină corupție, o mai mare viteză în realizarea reformelor și mai multă grijă față de cetățeni.

De asemenea, voi avea consultări cu societatea civilă, cu partenerii Republicii Moldova, pentru a veni în Parlament cu o echipă și un program ce ar întruni cel mai larg sprijin posibil.


Voi informa președintele despre rezultatele consultărilor pe care le voi avea, urmînd să avem o comunicare bună în acest sens și cu reprezentanții mass-media.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus