Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.04.2013

SSICC a reținut un polițist și complicele acestuia pentru comercializarea substanțelor narcotice

Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției al MAI a reținut un angajat al Inspectoratului de Poliție al sectorului Rîșcani și complicele acestuia pentru comercializare de substanțe narcotice. Aceștia sunt suspectaţi că, prin abuz de serviciu, ar fi tăinuit în procesul de documentare a traficului ilict de droguri, circa 2 kg de substanţe narcotice – haşiş, pe care intenţionau să le comercealizeze clandesin.
 
Astfel, potrivit datelor preliminare, la data de 4 aprilie curent, cei doi au descoperit o filieră specializată în traficul ilicit de droguri. În cadrul operaţiunii de reţinere asupra suspecţilor au fost depistate 6 kg de haşiş.
 
În momentul reţinerii şi perfectării actelor flagrantului, ofiţerul IP Rîşcani a însuşit cantitatea de 2 kg de haşiş (valoarea estimativă pe piaţa neagră este de 5000-6000 euro), în scopul ulterioarei comercializări şi obţinerii de venituri ilegale.
 
Angajații SSICC au efectuat la 9 aprilie curent percheziţii la biroul de serviciu şi la domiciliul ofiţerului de poliţie suspectat și au  depistat aproximativ 150 de grame de susbstanţe narcotice-haşiş, mijloace financiare în sumă de 60 de mii de lei, bijuterii din aur în asortiment, 4 ştampile ale organelor procuratorii şi insanţelor de judecată.
 
Asupra complicelui au fost găsite acte de uz inten ale MAI și poliției, copii ale agenţiilor de sat, procuri, chei de la apartament şi automobile de lux, inclusiv legitimaţia de serviciu pe numele acestuia.
 
Suspecţii sunt reţinuţi pentru 72 de ore în temeiul art. 166 Cod Penal al Republicii Moldova.
 
Cauza este gestionată de procuratură și decizia privind vinovăția și pedeapsa aplicată va fi luată de instanța de judecată.
 
Serviciul de Securitate Internă și Combatere a Corupției (SSICC) a fost creat la 5 martie 2013, în cadrul Reformei MAI. Acesta are misiunea de a combate corupția și abuzurile în toate subdiviziunile MAI - în Poliție, Poliția de frontieră, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Trupele de Carabinieri, Biroul Migrație și Azil și alte subdiviziuni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus