Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.04.2013

CCI participă la a VI-a Conferință Internațională pentru Managerii Energetici Europeni

CCI participă la a VI-a Conferință Internațională pentru Managerii Energetici Europeni

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, reprezentată de Victoria Cotici, director al Centrului de Formare Continuă al CCI, participă la VI-a Conferință Internațională pentru Managerii Energetici Europeni (EUREM) și la ședința Consorțiumului EUREM, care se desfășoară în perioada 10 - 12 aprilie 2013, la Nuremberg, Germania.

Programul EUREM derulează în 21 de țări, 13 dintre care sunt membre ale Uniuni Europene, și prevede pregătirea specialiștilor în domeniul eficienței și managementului energetic. Printre aceste țări se numără și Republica Moldova.

La Conferința Internațională EUREM, organizată de către Camera de Comerț și Industrie Nuremberg, iau parte 190 de delegați de peste hotare, inclusiv din Belgia, India, Mexic – state interesate să inițieze Programul EUREM.

După sesiunea plenară a Conferinței, vor avea loc ateliere de lucru tematice, unde vor fi făcute prezentări referitor la proiectele implementate în fiecare țară, rezultate obținute la capitolele eficiența energetică a clădirilor, energie regenerabilă, biomasă, sistemul de management energetic, energie geotermală, Green IT etc.

Victoria Cotici va modera secțiunea "Sistemul de management energetic". Potrivit sursei citate, în cadrul întrunirii vor fi abordate tendințele de dezvoltare și modalitățile de schimb de experiență în domeniu.

Conferința va finisa cu ceremonia de decernare a premiilor EUREM pentru companiile care au implementat proiecte în domeniul eficienței energetice și au obținut rezultate remarcabile.

În Republica Moldova, Programul EUREM a fost lansat în anul 2010, prin semnarea unui Memorandum de colaborare între CCI a RM, Ministerul Economiei al RM, Agenția Germană de Cooperare Internațională (GIZ) și Comitetul de Est al Economiei Germaniei.

Între timp, la Centrul de Formare Continuă al CCI au fost instruiți 17 formatori naționali, care au primit Certificate EUREM, recunoscute internațional. La momentul actual, acești experți pregătesc profesional specialiști de la întreprinderile autohtone, pentru ca acestea să își eficientizeze sistemul energetic, devenind mai competitive.

Următorul curs de instruire EUREM va demara pe 15 aprilie curent, la Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus