Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2013

Republica Moldova nu intenţionează să vîndă armament Armeniei

Republica Moldova nu intenţionează să vîndă armament Armeniei

Republica Moldova nu intenţionează să vîndă armament Armeniei, iar executarea contractului semnat anterior a fost stopată. Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul Apărării în exerciţiu, Vitalie Marinuţa, în cadrul întrevederii de lucru cu ambasadorul Republicii Azerbaidjan în ţara noastră, Namig Hasan oglu Aliyev.

Vitalie Marinuţa a menţionat că informaţiile apărute în ultima perioadă în presă sunt false şi au drept scop de a tensiona atît situaţia politică din ţară, cît şi relaţiile dintre Moldova şi Azerbaidjan. „Așa acum am anunțat și anterior, conducerea Republicii Moldova a decis stoparea realizării contractului cu Armenia de comercializare a unor active din dotarea Armatei Naţionale. Aceasta este o decizie finală, care nu poate fi revizuită”, a spus Marinuţa.

„Noi apreciem poziţia şi decizia autorităţilor moldoveneşti în această problemă, considerînd-o drept una prietenoasă faţă de poporul şi statul azer”, a menţionat ambasadorul Aliyev.

Potrivit Ministerului Apărării, în cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat şi unele aspecte ale colaborării bilaterale dintre R. Moldova şi Azerbaidjan, inclusiv în domeniul militar, la acest capitol fiind discutată posibilitatea semnării unui acord intre ministerele Apărării ale celor două state.

Diplomatul azer a solicitat suportul Ministerului moldovean al Apărării în identificarea datelor despre cetăţenii Republicii Azerbaidjan, care în timpul celui de-al doilea război mondial au căzut pe teritoriul ţării noastre. „Aceste date vor fi transmise rudelor şi vor fi incluse într-o carte, pe care misiunea diplomatică de la Chişinău planifică să o editeze”, a mai spus oficialul de la Baku.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus