Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
08.04.2013

Vlad Filat a semnat o dispoziţie cu privire la includerea insulinei în lista medicamentelor compensate

Vlad Filat  a semnat o dispoziţie cu privire la includerea insulinei în lista medicamentelor compensate

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat  a semnat o dispoziţie cu privire la includerea insulinei în lista medicamentelor compensate.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Prim-ministru în exercițiu, a semnat o dispoziție, prin care a solicitat includerea neîntîrziată a insulinei în lista medicamentelor compensate integral din fondul asigurărilor obligatorii în medicină.

Scopul deciziei este asigurarea respectării principiului de bază de tratament al bolnavilor cronici de diabet zaharat, și anume: asigurarea disponibilităţii şi accesibilității la insulină din orice colţ al ţării, în vederea satisfacerii cerințelor diabeticilor indiferent de locul aflării acestora.

În asemenea mod, fiecare bolnav cronic de diabet zaharat va avea posibilitatea de a beneficia și recepționa gratuit insulină din cea mai apropiată farmacie, fără a suporta cheltuieli adiţionale pentru a se deplasa la instituţiile medicale, în care se repartizau medicamentele respective anterior, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus