Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.04.2013

Lafarge deschide un terminal feroviar în Comrat pentru a deservi mai bine clienţii săi din sudul Moldovei

Lafarge deschide un terminal feroviar în Comrat pentru a deservi mai bine clienţii săi din sudul Moldovei

Potrivit informaţiilor oferite de companie, începând cu 8 aprilie Lafarge deschide oficial o nouă activitate în Moldova – un terminal feroviar pentru ciment în capitala Gagauz Yeri, destinaţia căruia este de a aduce cimenturile sale ambalate în saci (CEMPLAST, CEMFORT and CEMFORTEXTRA) mai aproape de consumatorii din sudul ţării. 

Acest fapt va asigura o accesibilitate permanentă a produselor pentru clienţii din raioanele de sud şi va redice considerabil timpul de livrare. Suplimentar, terminalul va contribui la îmbunătăţirea securităţii rutiere şi a obiectivelor de mediu ale Lafarge prin reducerea numărului de camioane pe traseu cu aproximativ 1000 pe an. 

În trecut livrarea cimentului de la uzina Lafarge din Rezina spre raioanele de sud era efectuată cu ajtorul camioanelor. Datorită amplasării geografice a uzinei, camioanele trebuiau să parcurgă mai bine de 200 de kilometri pentru a ajunge la destinaţie şi a aduce cimentul dorit în aceste localităţi. Acum, după deschiderea noului terminal feroviar în Comrat, cimentul în saci va fi transportat pe calea ferată şi depozitat aici, ulterior fiind livrat distribuitorilor şi consumatorilor locali.

Terminalul feroviar pentru ciment în Comrat este foarte important atât pentru Lafarge, cât şi pentru clienţii săi, deoarece el va îmbunătăţi considerabil calitatea distribuţiei cimentului şi, în final, a serviciilor oferite clienţilor şi utilizatorilor finali din sudul Moldovei.

“Cu acest terminal noi ne vom asigura, că produsele noastre sunt accesibile tuturor, anul împrejur şi într-un mod mai simplu. Acesta este de asemenea un pas pozitiv din punct de vedere al securităţii rutiere şi al protecţiei mediului ambiant, deoarece este o soluţie bună pentru transportarea la distanţe mari. Noi ne bazam pe suportul Căii Ferate din Moldova şi a Ministerului Transporturilor pentru a putea extinde această iniţiativă în viitor. ” – a menţionat Louis de Sambucy, Director General al Lafarge Ciment (Moldova) SA.

Lafarge este prezentă în Moldova din momentul achizitionarii uzinei de ciment Rezina in 1999. De atunci ea a investit aproape 50 milioane de euro pentru modernizarea uzinei. În prezent Lafarge are 283 de angajaţi în uzina Rezina şi în Centrul de testare a betoanelor în Chişinău.

Lafarge este lider pe piaţa cimentului din Moldova. Compania aduce pe piaţa cimenturi inovative şi diferenţiate (CEMPLAST, CEMFORT, CEMFORTEXTRA şi lianţi hidraulici pentru

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus