Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.04.2013

Poliţia a demascat o nouă grupare criminală specializată în spălare de bani

Potrivit MAI, gruparea avea în clienți membri ai grupării criminale „Patron” și era conectată cu o altă rețea similară reținută de poliție în noiembrie 2012.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au efectuat ieri, 4 aprilie 2013, mai multe percheziții în sediile a două schimburi valutare, în camerele camuflate ale acestora și în apartamente utilizate pentru tranzacții valutare ilegale și spălarea de bani de către o grupare criminală. Cu toate că în schimburile valutare polițiștii nu au depistat ilegalități, în camerele camuflate ale acestora au fost depistate sume deosebit de mari în diferite valute, în valoare totală de peste 3,5 milioane de lei, pentru care proprietarii nu dispuneau de documentație. Poliția a ridicat din încăperile camuflate documente, carduri bancare, echipamente electronice și două arme și muniții deținute și păstrate ilegal.

Poliția cercetează trei membri ai grupării – G. B., anul nașterii 1957, A. B., anul nașterii 1981 și M. B., anul nașterii 1956. Aceștia sunt cercetați pe cauza penală pornită în baza articolelor 242, 243 și 244, alineatul 2,b pe faptul evaziunii fiscale, spălării de bani și contrabandei.

Perchezițiile din 4 aprilie sunt rezultatul unor investigații polițienești demarate din 2012, prin care s-a documentat activitatea acestei grupări criminale. În decursul a cîteva luni poliția a documentat tranzacții ilegale în valoare de peste 21 milioane de lei. Există probabilitatea ca volumul real al tranzacțiilor să fie mult mai mare, acesta urmînd să fie identificat pe parcursul cercetărilor.

Gruparea dată era conectată cu grupul criminal stopat de poliție în noiembrie 2012. Amintim că atunci a fost lichidată o rețea de spălare și contrabandă de bani ce activa în spatele a opt schimburi valutare. Poliția a efectuat atunci percheziții în urma cărora au fost ridicați bani în diferite valute în valoare de peste 10 milioane de lei. Banii au fost între timp acceptați în calitate de corp delict și poliția i-a transmis Trezoreriei de Stat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus