Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.04.2013

Deponentii B.C. ,,Universalbank” S.A. în lichidare vor beneficia de înca o transa de plati

Deponentii B.C. ,,Universalbank” S.A. în lichidare vor beneficia de înca o transa de plati

Începând cu 2 aprilie 2013 B.C. ,,Universalbank” S.A. în lichidare a anuntat achitarea pentru fiecare deponent a unei noi transe a depozitelor personale (fizice) în marime de 40.0 la suta din soldul depozitelor ramas dupa efectuarea platilor anterioare. Platile respective au devenit posibile în urma acumularii de catre lichidator a resurselor financiare din valorificarea activelor bancii si sunt efectuate în conformitate cu art. 38№№ alin. (3) lit. b) din Legea institutiilor financiare.

La situatia din 1 aprilie 2013 soldul depozitelor persoanelor fizice a înregistrat suma de 21.54 mil. lei. Astfel, în cadrul transei respective vor fi achitate depozite ale persoanelor fizice în marime de 8.62 mil. lei. Dupa efectuarea acestor plati, vor mai ramâne de achitat 12.92 mil. lei fata de 65 de persoane. Dupa valorificarea transei respective, achitarile fata de persoanele fizice de la data retragerii licentei vor constitui 36.26 mil. lei sau 73.7 la suta din soldul total al depozitelor persoanelor fizice la data retragerii licentei.

Din momentul retragerii licentei si pâna la data anuntarii transei curente, fiecare deponent a avut posibilitatea sa ridice din conturile sale mijloace banesti în marime de pâna la 156 000 lei (inclusiv mijloacele banesti garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar), iar ulterior a fost efectuata achitarea depozitelor în marime de 20.0 la suta din soldul ramas, la care se va adauga transa anuntata în prezent în marime de 40.0 la suta, informează Serviciul de presa al Bancii Nationale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus