Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.04.2013

Seminar destinat oamenilor de afaceri din Republica Moldova „Afaceri cu Statele Unite: sfaturi pentru antreprenori”

 Seminar destinat oamenilor de afaceri din Republica Moldova „Afaceri cu Statele Unite: sfaturi pentru antreprenori”

Ambasada Statelor Unite ale Americii și Camera de Comerţ Americană din Moldova a organizat, la Chișinău, seminarul cu genericul “Afaceri cu Statele Unite”, ediția a cincea. La eveniment au participat Ambasadorul SUA în Moldova, William H. Moser, Prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova, Vlad Filat, reprezentanți ai Ambasadelor SUA din Chișinău și București, membri ai comunității de afaceri, precum și investitori străini în Republica Moldova.

Speakerii au subliniat importanța unei abordări strategice pentru afaceri durabile și competitive, rolul asociațiilor de afaceri în promovarea reformelor prin activități de advocacy și au susținut prezentări despre diverse oportunităţi cu Statele Unite, de care pot beneficia investitorii autohtoni şi străini din Republica Moldova.

”Seminarul „Afaceri cu Statele Unite” a oferit oamenilor de afaceri din Moldova posibilitatea să se informeze despre oportunitățile de business, dar și să preia din experiențele de succes ale oamenilor de afaceri din SUA. Antreprenorii din Moldova au nevoie de cât mai multă comunicare cu mediul de afaceri din țări, precum SUA pentru a stabili contacte, a prelua know-how(-ul) și bunele practici, dar și pentru a se extinde pe alte piețe. Trăim vremuri când ideile valoroase nu au granițe, iar seminarul de azi este unul dintre mijloacele prin care este asigurat fluxul lor continuu.” a declarat Președinta AmCham Moldova, Cristina Harea.

Participanții la eveniment au obținut informații despre resursele guvernamentale americane existente și asociații ce susțin dezvoltarea comerțului și afacerilor. În cadrul evenimentului au fost prezentate programele guvernamentale americane de finanțare, inclusiv U.S. Trade and Development Agency (USTDA), Overseas Private Investment Corporation (OPIC) și Export-Import Bank (EXIM). În cadrul seminarului a fost explicată structura actuală a comerțului bilateral, precum și exporturile majore din SUA către Moldova. Au fost sugerate potențialele sfere de dezvoltare a businessului si s-a discutat despre beneficiile aplicării Sistemului General de Preferințe pentru exporturile Moldovei către SUA. La seminar a fost evidențiat rolul asociațiilor de business în promovarea reformelor prin intermediul politicilor de advocacy.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus