Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.04.2013

Pirkka Tapiola, numit şef al Delegaţiei UE din Republica Moldova

Pirkka Tapiola, numit şef al Delegaţiei UE din Republica Moldova

Pirkka Tapiola a fost numit şef al delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, în urma rotaţiei din 2013 din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), informează un comunicat al Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, dat publicităţii joi la Bruxelles.

Pirkka Tapiola este în prezent consilier în cadrul SEAE privind evoluţiile din Europa de Est şi Asia Centrală şi a fost şi consilier în cadrul Consiliului UE. Anterior, el a activat în diplomaţie în Ucraina şi Thailanda.

Delegaţia UE din Republica Moldova a fost condusă, din noiembrie 2009, de diplomatul german Dirk Schuebel.

De asemenea, Rensje Teerink şi Aude Maio-Coliche au fost numite şefe ale delegaţiilor din Nepal şi Venezuela.

'Am plăcerea să anunţ numirea acestor excelenţi candidaţi pentru a conduce trei delegaţii ale UE care se confruntă cu multe provocări. Talentul şi expertiza lor sunt atuuri semnificative pentru acţiunea externă a UE şi aştept să lucrez cu ei în noile lor roluri', a declarat Catherine Ashton, citată în comunicat.

Pentru finalizarea procedurii de numire, o cerere de acreditare a noului şef de delegaţie este trimisă ţării gazdă, iar candidatul desemnat îşi poate începe activitatea numai după ce aceasta a fost aprobată, mai precizează comunicatul. /Agerpres/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus