Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.04.2013

Veaceslav Negruța: În primele trei luni ale anului curent, bugetul a fost executat cu peste 7,8% peste cifra de control prezentată

Veaceslav Negruța: În primele trei luni ale anului curent, bugetul a fost executat cu peste 7,8% peste cifra de control prezentată

Prim-ministrul în exercițiu Vlad Filat a prezidat astăzi o ședință de lucru cu factorii de decizie din cadrul Ministerului Finanțelor.
La ședință au participat ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi și șeful adjunct al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (FISC), Adrian Timotin.

Au fost abordate subiecte cu privire la activitățile ce vizează veniturile la bugetul de stat, administrarea fiscală după modificarea legislaţiei bugetar-fiscale, prevederile căreia au intrat în vigoare la începutul anului curent, eliberarea facturilor fiscale, chestiuni ce țin de modul în care au fost prezentate declarațiile pe venit și altele.

Ministrul în exercițiu al Finanțelor, Veaceslav Negruța a informat că în primele trei luni ale anului curent, bugetul a fost executat cu peste 7,8% peste cifra de control prezentată, cel mai mare aport în acest sens fiind din partea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

”La momentul actual avem o creștere de 16,8% a încasărilor de la FISC, ceea ce reprezintă cu 200 de milioane de lei mai mult. Au sporit și încasările medii zilnice cu 32% , de la 51 milioane de lei în 2012 la 67,3 milioane în 2013”, a menționat ministrul în exercițiu.

La rîndul său, șeful adjunct al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (FISC), Adrian Timotin a făcut o trecere în revistă a măsurilor care au contribuit la creșterea veniturilor.

”Efectul se datorează modificării legislației bugetar - fiscale, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2013. Totodată, la această creștere au contribuit măsurile luate în vederea combaterii contrabandei și a activității firmelor fantome”, a spus Adrian Timotin, adăugînd că pînă la sfîrșitul anului curent încasările ar putea creşte cu circa 17%.

Oficialii au mai discutat despre posibilitățile de deblocare a conturilor agenților economici care activează în domeniu agricol în perioada lucrărilor de primăvară, soluțiile care ar putea fi aplicate pentru prevenirea rîndurilor la inspectoratele fiscale, necesitatea instituționalizării structurilor responsabile de prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus