Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-03/cna-a-finalizat-unul-dintre-dosarele-bem-shi-lau-transmis-procurorilor-29263.html
Data: Apr 3, 2013 (19:11)

CNA a finalizat unul dintre dosarele “BEM” şi l-au transmis procurorilor

Potrivit serviciului de presă al CNA, unul dintre dosarele penale pornite pe faptul încălcării regulilor de creditare în cazul Bancii de Economii a fost transmis astăzi procurorilor. În acesta figurează cinci învinuiţi între care fostul preşedinte al BEM. Ofiţerii CNA au finalizat investigaţiile şi au propus procurorilor să remită cauza în instanţa de judecată.

Astfel, în cadrul urmăririi penale s-a constatat că membrii Comitetului de credit al BEM au acordat unui agent economic 5 credite, în sumă de 4,53 milioane de Euro şi peste 3,95 milioane de lei, cu încălcarea regulilor stabilite.

Pentru asigurarea restituirii prejudiciului CNA a aplicat sechestru pe mai multe bunuri în valoare de peste 13 milioane de lei.

Amintim că, în prezent CNA desfăşoară acţiuni de urmărire penală pe mai multe dosare pornite pe faptul acordării de credite neperformante de către Banca de Economii.

Pentru a evita aparitia in spatiul public a unor informatii eronate pe tema anchetei desfasurate in acest caz, CNA va asigura o comunicare activa si transparenta cu mass media, in limitele pe care legea le permite.