Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-04-02/vlad-filat-a-vizitat-terminalul-de-uleiuri-vegetale-din-cadrul-portului-internatzional-liber-giurgiu-29257.html
Data: Apr 2, 2013 (19:20)

Vlad Filat a vizitat Terminalul de uleiuri vegetale din cadrul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti

Premierul în exerciţiu a vizitat Terminalul de uleiuri vegetale din cadrul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti. Terminalul a fost construit şi este gestionat de către societatea subsidiară a Grupului de Companii Trans Oil, Trans Bulk Logistics” SRL, împreună cu societatea „Danube Logistics”.

Mihail Caraseni, vicepreşedintele Grupului de companii Trans Oil, a precizat că Terminalul funcţionează din luna noiembrie 2011, avînd o capacitate de depozitare de 6 000 tone metrice şi poate recepţiona nave cu o capacitate brută de transport de pînă la 10 000 tone. Terminalul reprezintă şi un exemplu de cooperare eficientă cu investitor străin. Astfel, valoarea totală a investițiilor efectuate de către Grupul Trans Oil în cadrul PILG se ridică la aproximativ 35 milioane USD. Anual prin intermediul Terminalului de Uleiuri Vegetale pot fi exportate peste 100 mii tone de ulei de floarea soarelui și soia. Valoarea exporturilor din perioada ianuarie 2013 – aprilie 2013 se cifrează la peste 5 milioane USD, informează un comunicat al Guvernului.