Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.04.2013

Nicolae Timofti a prezidat astazi sedinta Consiliului national pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a prezidat astăzi, 2 aprilie a.c., şedinţa Consiliului naţional pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept.

Șeful statului a remarcat că pe parcursul anului 2012 au fost întreprinse o serie de măsuri și au fost adoptate pachete importante de legi de reformă a sectorului justiției, dar se întârzie implementarea unor acte normative. De asemenea, președintele Timofti a îndemnat responsabilii de reformă a organelor de drept să acorde mai multă atenție mediatizării acțiunilor de modernizare a justiției. „Înainte ca legile bune pe care le-am adoptat să fie criticate, ele trebuie aduse la cunoștința cetățenilor și explicate în detalii”, a declarat Nicolae Timofti.

Șeful statului s-a referit în mod special la transformarea după standarde europene a Procuraturii, despre care a spus că este o restanță care datează din anii 90.

Membrii Consiliului naţional pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept au audiat un raport al ministrului Justiției, Oleg Efrim, cu privire la implementarea în 2012 a Strategiei de reformă a sectorului justiției, și o notă informativă despre asistența Uniunii Europene în reformarea sectorului justiției al Republicii Moldova din partea reprezentantului Delegației UE în Republica Moldova, Kaido Sirel, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus