Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2013

Vlad Filat a avut ieri o întrevedere cu Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României

Vlad Filat a avut ieri o întrevedere cu Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a avut ieri o întrevedere cu Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

La întîlnire au mai participat Marius Lazurcă, Ambasadorul României la Chişinău, Gheorghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinţe, Victor Lutenco, şeful Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Cristian David a spus că funcţia pe care o deţine este una nouă în Guvernul României, însă este foarte responsabilă. Ministrul a transmis Premierului salutări din partea omologului său român, Victor Ponta.

Cristian David a făcut o prezentare a funcţiei pe care  o deţine şi a planurilor sale și a instituției pe care o conduce pentru viitor.
Ministru delegat pentru românii de pretutindeni a exprimat disponibilitatea de a intensifica şi a extinde colaborarea cu R. Moldova. În opinia sa, unele proiecte ar putea fi ajustate noilor cerinţe, altele -  redimensionate.

Tot ieri, Victor Lutenco, șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, a avut o întîlnire  cu Crisian David, în cadrul căreia s-a discutat despre aprofundarea colaborării în domeniul susținerii diasporei. Au fost prioritizate programele educaționale și cele cultural/spirituale, după cum și programele economice de valorificare a remitențelor și economiilor diasporei cu profit pentru aceștia din urmă, inclusiv componentele acestora ce au menirea de a asigura reintegrarea membrilor diasporei reîntroși în țară.

Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni, s-a arătat foarte interesat de experiența Republicii Moldova în domeniul implementării Programului PARE 1+1 (subvenţionarea din partea statului a investițiilor diasporei în economia națională). Părțile au convenit asupra perspectivei unui acord de colaborare, precum și a unei vizite în România concentrată pe 3-4 tematici prioritare de cooperare în domeniul politicilor pentru diasporă, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus