Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2013

Peste 500 de vinuri de casă au concurat pentru ”Polobocul de aur 2013”

Peste 500 de vinuri de casă au concurat pentru ”Polobocul de aur 2013”

Din cele peste 500 de vinuri de casă, ce au concurat pentru ”Polobocul de aur 2013”, peste 100 au ajuns la etapa republicană. Degustarea națională a avut loc pe 28 martie 2013, la CCI, iar învingătorii vor fi anunțați în luna octombrie curent, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului.

Concursul pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de aur” este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, cu scopul de a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă calitativ, a-i remarca pe cei mai buni producători, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experiență între producătorii vinului de casă.

Potrivit directorului Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrov, etapele regionale ale ediției a XII-a a ”Polobocului de aur” au avut loc în perioada 1 - 25 martie curent, la filialele Cahul, Găgăuzia, Bălţi, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale CCI. Cei mai activi au fost fermierii din raioanele Cahul, Căuşeni, Sângerei, Făleşti, Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Vulcăneşti, Călăraşi, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Anenii Noi şi Criuleni.

Concursul a fost inițiat în 2002 și se desfășoară anual. Premiul mare este “Polobocul de aur” - un butoi de 120 litri. Învingătorii vor fi premiați în luna octombrie, într-o atmosferă solemnă, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus