Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-29/compania-gas-natural-fenosa-solicita-anre-majorarea-cu-14-la-suta-a-tarifului-de-furnizare-a-energie-29231.html
Data: Mar 29, 2013 (21:48)

Compania Gas Natural Fenosa solicită ANRE majorarea cu 14 la sută a tarifului de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii finali

Î.C.S. "RED UNION FENOSA” S.A. a depus la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere prin care solicită aprobarea noiilor tarife de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, luând în consideraţie menţinerea neschimbată a preţului de procurare a energiei de la Centrala Electrică de la Cuciurgani.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, făcând referinţă la prevederile legale şi calculele justificative Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. solicită, cu aplicare de la 1 aprilie curent, o majorare a tarifului de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii finali, în funcţie de nivelul de tensiune de la care sunt alimentaţi.
 
Pentru consumatorii conectaţi la reţelele de distribuţie de tensiune joasă de 0,4 kV este solicitat un tarif în creştere cu 14%. Pentru celelalte nivele de tensiune noile tarife de furnizare sunt calculate având un procent diferit.
 
Solicitarea de majorare a fost înaintată de întreprindere drept urmare a creşterii componentelor tarifare, respectiv a preţului de procurare a energiei electrice de la producători cu 3%, a creşterii cu 4,5% a tarifului pentru serviciile de transport a energiei electrice, a diferenţei în creştere a cursului de schimb valutar, inclusiv a investițiilor companiei Gas Natural Fenosa în Moldova în anul 2012 în sumă de 286 mln. lei, care au fost direcţionate în cea mai mare parte spre renovarea și modernizarea rețelelor de distribuție, acestea urmând să fie considerate în tariful pentru anul curent, precum şi a actualizării costurilor de distribuţie şi furnizare, acumulându-se datorii în valoare de aproximativ 59 mln. lei ale sectorului faţă de întreprindere.
 
Compania Gas Natural Fenosa în Moldova va depune şi în continuare toată capacitatea şi eforturile sale spre asigurarea unui serviciu eficient şi calitativ consumatorilor săi finali.