Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-28/parlamentul-a-adoptat-joi-in-prima-lectura-legea-privind-impozitul-consolidat-in-agricultura-29214.html
Data: Mar 28, 2013 (22:48)

Parlamentul a adoptat, joi, în prima lectură legea privind impozitul consolidat în agricultură

Potrivit legii, impozitul unic va substitui şase taxe: impozitul pe venit, impozitul funciar şi impozitul pe imobil, taxele rutiere, taxele pentru resurse naturale şi taxele locale. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a menţionat că proiectul vine în susţinerea agricultorilor obosiţi de calcule şi birocraţie. ”Proiectul a fost discutat cu fermieri şi impozitul unic va fi plătit în dependenţă de fertilitatea terenului agricol”, a spus Bumacov.

Potrivit proiectului, în cazul persoanelor fizice care practică activitate de întreprinzător, precum şi gospodăriile ţărăneşti care nu ţin evidenţă contabilă, calculul impozitului agricol va fi făcut de către autorităţile publice locale. Impozitul se va achita în două tranşe, 50% pînă la finele lunii septembrie şi restul până la finele lunii noiembrie.

Precizăm că În afară de impozitul unic, agricultorii vor mai achita TVA, contribuţiile la fondul asigurărilor sociale şi poliţa de asigurare medicală.