Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.03.2013

Întreprinderile mici şi mijlocii pot depune cereri de participare la proiectul „Black Sea Climate and Business Initiative” (CLIMBIZ)

Întreprinderile mici şi mijlocii pot depune cereri de participare la proiectul „Black Sea Climate and Business Initiative” (CLIMBIZ)

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova informează că la proiect pot participa întreprinderile autohtone care activează în domeniile: agricultură, biodiversitatea, gestionarea și conservarea ecosistemului, energie, pescuit, silvicultură, turism, gestionarea deșeurilor, apă și canalizare, etc.

CLIMBIZ CHALLENGE este un proiect de piață regional privind dezvoltarea sustenabilă, inițiat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Organizația Cooperării Economice la Marea Neagră(OCEMN), finanțat de către Austrian Development Cooperation și OCEMN.

Proiectul sprijină IMM-urile inovatoare care activează la nivel local în regiunea bazinului Marii Negre și integrează în modelul lor de afaceri beneficii sociale și de mediu. Scopul principal al proiectului CLIMBIZ Challenge este să sprijine acești antreprenori să-și intensifice și să reproducă succesul lor în întreaga regiune a Mării Negre.

Proiectul presupune: proiecte de investiții și comerțului cu produse organice pentru oportunități de afaceri care decurg din schimbările climatice și a competențelor dezvoltate de părțile interesate în regiunea sa îmbunatățit în regiunea Mării Negre;
Forum regional pentru schimbările climatice și economia „verde", cu scopul conectării părților interesate, punerii în aplicare și promovării comerțului cu produse organice pe piața din regiunea Mării Negre; evaluarea impactului schimbărilor climatice și vulnerabilității la nivel regional pentru sectoarele cheie și capacități ale părților interesate, consolidate pentru a integra schimbările climatice în dezvoltarea politicii regionale.

Pretendenții la proiectul CLIMBIZ vor fi prezentați investitorilor (inclusiv în vederea oferirii împrumuturilor și granturilor), activi în Europa Centrala și de Est precum și în regiunea Mării Negre, care au devenit parte dintr-o rețea în creștere a întreprinderilor sociale și asociațiilor verzi din întreaga regiune. Pretendenții vor fi de asemenea invitați să participe la evenimente investiționale în Viena și Istanbul, evenimente care reunesc investitori, finanțatori și antreprenori.

Pentru aplicarea la proiect, trebuie să îndepliniți următoarele condiții: demonstrarea spiritului antreprenorial și de inovare, aducerea beneficiilor economice, sociale și de mediu, prezentarea intenției și potențialului de a deveni financiar sustenabil, aflarea cel puțin în faza incipientă de implementare a proiectului, capacitatea de a lucra în parteneriat cu diferite grupuri de părți interesate, etc.

Pentru detalii aditionale referitor la Proiect, vizitati pagina web: www.climbiz.org

Data limita de inregistrare la Proiectul CLIMBIZ este 5 aprilie 2013.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus