Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.03.2013

Guvernul în exerciţiu a aprobat o serie de decizii privind modificarea şi completarea unor hotărîri adoptate anterior

Guvernul în exerciţiu a aprobat o serie de decizii privind modificarea şi completarea unor hotărîri adoptate anterior

Guvernul în exerciţiu a aprobat o serie de decizii privind modificarea şi completarea unor hotărîri adoptate anterior, cu referire la integrarea străinilor în Republica Moldova. Scopul acestor modificări este ajustarea cadrului normativ în domeniu la legislaţia în vigoare.

În aceeaşi ordine de idei, pentru ajustarea la prevederile legislaţiei în vigoare, au fost operate modificări şi în unele acte normative cu referire la activitatea Ministerului Finanţelor. Modificările efectuate nu sînt de natură conceptuală, ci poartă un caracter redacţional, de precizare şi clarificare a unor reglementări.

Membrii Cabinetului de Miniştri în exerciţiu au mai aprobat modificări şi completări la Hotărîrea Guvernului nr.567 din 15 mai 2003, ce se referă la reglementările raporturilor juridice privind organizarea şi ajustarea tehnico-materială a lucrărilor de demarcare a frontierei de stat între Republica Moldova şi Ucraina, precum şi în Hotărîrea nr.489 din 29 martie 2008, prin care a fost actualizată componenţa Comisiei naţionale pentru proprietate intelectuală şi aprobate unele completări în  Regulamentul de activitate a acestei Comisii.

Tot astăzi, Guvernul în exerciţiu a aprobat avizul la proiectul de lege pentru modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova, care prevede modificarea statutului unităţii administrativ-teritoriale Tvardiţa, raionul Taraclia, din sat în oraş. Executivul a înaintat unele propuneri ordin redacţional la iniţiativa legislativă înaintată de deputatul Ivan Ionaş, decizia finală urmînd a fi luată de Parlament.

De asemenea, membrii Cabinetului de Miniştri în exerciţiu au aprobat Regulamentul privind organizarea activităţii Inspectoratului General de Poliţie şi au susţinut un proiect de hotărîre cu pricire la obiectivele unui parteneriat public-privat, ce prevede construcţia spaţiului locativ pentru angajaţii instituţiilor din domeniu ştiinţei, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus