Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-26/seminar-destinat-oamenilor-de-afaceri-din-republica-moldova-afaceri-cu-statele-unite-sfaturi-pentru--29170.html
Data: Mar 26, 2013 (22:30)

Seminar destinat oamenilor de afaceri din Republica Moldova „Afaceri cu Statele Unite: sfaturi pentru antreprenori”

Ambasada Statelor Unite ale Americii și Camera de Comerţ Americană din Moldova va organiza pe 4 aprilie, în Chișinău, seminarul cu genericul “Afaceri cu Statele Unite”, ediția a patra. Ambasadorul SUA în Moldova, William H. Moser, reprezentanți ai Ambasadelor SUA din Chișinău și București, membri ai comunității de afaceri, precum și investitori străini în Republica Moldova vor susţine prezentări despre diverse oportunităţi cu Statele Unite, de care pot beneficia investitorii autohtoni şi străini din Republica Moldova.

Seminarul este organizat pentru a susține Inițiativa Națională de Export a SUA și a crește exporturile produselor și serviciilor americane. Speakerii vor sublinia importanța unei abordări strategice pentru afaceri durabile și competitive și vor sublinia rolul asociațiilor de afaceri în promovarea reformelor prin activități de advocacy.

Participanții la eveniment vor obține informații despre resursele guvernamentale americane existente și asociații ce susțin dezvoltarea comerțului și afacerilor. Va avea loc o prezentare despre programele guvernamentale americane de finanțare, inclusiv Overseas Private Investment Corporation (OPIC) și Export-Import Bank (EXIM).

În cadrul seminarului se va explica structura actuală a comerțului bilateral , precum și exporturile majore din SUA către Moldova. Se vor sugera potențialele sfere de dezvoltare a businessului si se va discuta despre beneficiile aplicării Sistemului General de Preferințe pentru exporturile Moldovei către SUA. La seminar se va evidenția rolul asociațiilor de business în promovarea reformelor prin intermediul politicilor de advocacy.

Pentru informaţii adiţionale, vă rugăm să contactaţi Managerul de Proiecte,Elena Buzu,, tel. (+373) 22 211 781, e-mail: elenabuzu@amcham.md