Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2013

Presedintele Timofti l-a decorat pe ambasadorul Marii Britanii, Keith Shannon

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 26 martie a.c., la Reședința prezidențială, pe ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău,  Keith Shannon, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului i-a mulțumit lui Keith Shannon pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor moldo-britanice, referindu-se în particular la impulsionarea cooperării politice și economice, sprijinul acordat Republicii Moldova de către Marea Britanie în procesul de integrare europeană a țării noastre și în cel de reglementare a conflictului transnistrean.

De asemenea, Nicolae Timofti a apreciat atitudinea statului britanic față de cetățenii moldoveni stabiliți în această țară și a subliniat că oamenii din Republica Moldova vor continua sa muncească cu onestitate și respect față de legile statelor de reședință, inclusiv în Marea Britanie.

La rândul său, ambasadorul Keith Shannon a subliniat cu referire la acest subiect de discuție că există diferențe apreciabile între unele articole apărute recent în presa britanică și poziția oficială, pozitivă a statului britanic față de cetățenii moldoveni, inclusiv față de cei care aleg să lucreze în Marea Britanie.

Diplomatul britanic a mai spus că pentru Domnia sa a fost un privilegiu să reprezinte țara sa în Republica Moldova și că în perioada de 4 ani în care a condus misiunea diplomatică a Marii Britanii la Chișinău, Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea sa democratică, în pofida unor probleme politice.
În finalul întrevederii, președintele Timofti l-a decorat pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău,  Keith Shannon, cu „Ordinul de Onoare”, în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-britanice, informează  Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus