Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2013

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre proiectele Statelor Unite ale Americii implementate în Republica Moldova, stadiul actual al relaţiilor moldo-americane şi perspectivele de dezvoltare a acestora, precum și despre procesul de reintegrare a Republicii Moldova.

Prim-ministrul în exercițiu a menționat că toate proiectele implementate în Republica Moldova cu susținerea Statelor Unite ale Americii au contribuit la îmbunătățirea vieții cetățenilor, democratizarea ţării, implementarea cu succes a reformelor și dezvoltarea infrastructurii.

„Rezultatele proiectelor la care ați contribuit sînt resimțite de către cetățeni. Țin să vă mulțumesc pentru ceea ce faceți, inclusiv pentru proiectul de management integrat al frontierei. La acest capitol am fost monitorizați recent de Uniunea Europeană și am obținut o apreciere pozitivă, grație contribuției Dumneavoastră”, a spus Vlad Filat.

În aceiași ordine de idei, oficialii au discutat și despre proiectele implementate de Fondul Provocările Mileniului Moldova, în cadrul  Programului „Compact”, care vizează dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă. Vlad Filat și William H. Moser s-au pronunţat pentru accelerarea implementării Programului în special în ceea ce priveşte partea tehnică a acestuia.

De asemenea, Prim-ministrul în exercițiu a mulțumit Ambasadorului pentru efortul depus de SUA în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

La rîndul său, William H.Moser a dat asigurări că SUA vor contribui şi în continuare la acest proces. Ambasadorul a afirmat că țara sa va susține Republica Moldova pe calea reformelor care au drept scop modernizarea țării și apropierea de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul în exercițiu și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova au făcut şi un schimb de opinii pe marginea situației politice actuale, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus