Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2013

Şefa Misiunii OSCE în Moldova a discutat cu liderul transnistrean despre libera circulaţie

Şefa Misiunii OSCE în Moldova a discutat cu liderul transnistrean despre libera circulaţie

Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, s-a întâlnit astăzi, la Tiraspol, cu liderul transnistrean, Evghenii Şevciuc, şi negociatorul principal din partea Transnistriei, Nina Ştanschi, pentru a discuta chestiuni legate de negocierile în formatul „5+2”, inclusiv despre educaţie şi libera circulaţie între ambele maluri ale râului Nistru. A fost de asemenea discutată situaţia din Zona de Securitate.

„Îndemnăm partea transnistreană să se abţină de la orice acţiuni care ar putea destabiliza situaţia în Zona de Securitate şi salutăm dorinţa lor de a continua discuţiile pe chestiunile care, sperăm noi, vor îmbunătăţi vieţile oamenilor de pe ambele maluri ale râului”, a spus Ambasadoarea Brush după întrevedere.

De asemenea, Ambasadoarea s-a întâlnit cu Evghenii Zubov, şeful serviciului de comunicare al Transnistriei. În timpul întrevederii, s-a discutat despre accesibilitatea canalelor de televiziune din Moldova şi Transnistria pe ambele maluri ale râului, precum şi progresele în cadrul grupului de lucru pe chestiuni de comunicare, creat în 2008 pentru rezolvarea problemelor practice referitoare la viaţa de zi cu zi a oamenilor. Misiunea OSCE în Moldova facilitează desfăşurarea întâlnirilor acestui grup precum şi a altor grupuri de lucru ale părţilor la nivel de experţi, ca parte a eforturilor de promovarea a măsurilor de consolidare a încrederii.

Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” se planifică să fie desfăşurată în luna mai în Odesa.

Mâine, Ambasadoarea Brush, împreună cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, vor avea o întrevedere cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru a discuta ultimele evoluţii în viaţa politică a Republicii Moldova şi în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Formatul „5+2” include reprezentanţi ai părţilor, mediatori şi observatori în procesul de negocieri – Moldova, Transnistria, OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus