Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-19/investi-ia-totala-a-fabricii-de-producere-a-medicamentelor-balkanpharmaceuticals-se-ridica-la-circa--29075.html
Data: Mar 19, 2013 (21:27)

Investiția totală a fabricii de producere a medicamentelor „BalkanPharmaceuticals” se ridică la circa 38 mln. de Euro

Prim-ministrul în exercițiu Vlad Filat a efectuat astăzi o vizită la fabrica de producere a medicamentelor  „BalkanPharmaceuticals” din orașul Sîngera.

La eveniment au fost prezenți Octavian Grama, viceministru al Sănătății, Alexandru Coman, director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Silviu Chiru, director general „BalkanPharmaceuticals” și Valeriu Poiată, Primarul oraşului Sîngera.

Premierul a precizat că a decis să viziteze fabrica respectivă, care este în proces de construcţie, pentru că este a doua ca mărime în Europa, dar şi pentru că domeniul medicamentelor este unul foarte important. Vlad Filat a vizitat secțiile de producere care sunt finalizate în proporție de 80 la sută, urmînd ca în septembrie să fie deja funcționale.

La rîndul său, Silviu Chiru susține că Republica Moldova este poziţionată strategic, ceea ce va permite exportul producţiei în CSI.  În context,  Premierul a dat asigurări că în curînd exporturile din ţara noastră vor fi tot mai prezente pe piaţa europeană, odată cu semnarea Acordului de Liber Schimb.

Fabrica de producere a medicamentelor „BalkanPharmaceuticals” activează pe piața internă din 2007. Compania are la moment 80 de angajați și produce 127 de poziții de medicamente.

”De cînd am apărut pe piața din Republica Moldova, la multe produse prețurile au scăzut cu cel puțin 50 la sută”, a dat asigurări Silviu Chiru.

Directorul general susține că odată cu deschiderea noii fabrici, în cîmpul muncii vor fi antrenați circa 400 de angajați, iar numărul de produse fabricate va fi cu mult mai mare. De asemenea, pe teritoriul dat este planificată deja construcția unui bloc, unde se vor produce medicamentele antibiotice.

Fabrica corespunde standardelor internaționale și Regulilor de Bună Practică în Fabricarea Medicamentelor (GMP).  Suprafață totală a fabricii este de 18.000 metri pătrați, iar investiția totală se ridică circa 38 mln. de Euro.