Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.03.2013

Viceministrul Andrei Popov a fost decorat cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare cu Crucea de Ofiţer

Viceministrul Andrei Popov a fost decorat cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare cu Crucea de Ofiţer

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a fost decorat vineri, 15 martie 2013, cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare cu Crucea de Ofiţer, aceasta fiind cea mai înaltă distincție acordată de către Ungaria cetățenilor străini. Înalta distincţie a fost conferită pentru meritele deosebite şi contribuţie personală în dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Ceremonia a fost prilejuită de marcarea a 165 de ani de la Revoluția maghiară (1848-1849) și a fost urmată de un concert de muzică populară maghiară, organizat de ambasada Ungariei la Chișinău. Concertul a fost susţinut de formaţia "Tarisznyas", din Cluj-Napoca (România).

“Sunt parte a echipei și, împreună cu colegii, am contribuit la promovarea relațiilor dintre R. Moldova și Ungaria. Relaţiile bilaterale dintre aceste două state au cunoscut o dezvoltare ascendentă, caracterizată prin voinţă politică şi deschidere din ambele părţi pentru consolidarea cooperării în multiple domenii. În cele două decenii de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre R. Moldova şi Ungaria, am reuşit să promovăm considerabil raporturile bilaterale, iar astăzi, putem vorbi de un nivel excelent al dialogului politic, de o cooperare economică în creştere şi un parteneriat solid în domeniul integrării europene”, a menţionat viceministrul Andrei Popov în cadrul ceremoniei de prezentare a ordinului.

Potrivit MAEIE, ambasadorul  Ungariei în R. Moldova, Matyas Szilagy, a precizat că tradiția relațiilor de prietenie dintre cele două state, susținerea necondiționată acordă de Ungaria pentru consolidarea statalității R. Moldova și avansării țării noastre pe calea integrării europene,  precum și dialogul politic intensiv, au permis avansarea relațiilor dintre Ungaria și R. Moldova la nivel de parteneriat strategic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus