Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.03.2013

Ziua uşilor deschise la Banca Naţională

Ziua uşilor deschise la Banca Naţională

La 15 martie 2013,  Banca Naţională a Moldovei a anunţat Ziua uşilor deschise, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare. Activităţile educaţionale respective au demarat astăzi şi se vor desfăşura până pe data de 21 martie, la iniţiativa Centrului de dezvoltare creativă a copiilor şi adolescenţilor Indigo, sub egida Child savings international, Child@Youth Finance International şi în parteneriat cu Banca Naţională a Moldovei şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Evenimentele Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare sunt preconizate în baza asocierii libere şi angajării civice în acest sens a instituţiilor publice şi private, în special a celor cu responsabilităţi sociale.

Ziua uşilor deschise la Banca Naţională circumscrie necesitatea acumulării cunoştinţelor aplicabile pentru integrarea în societatea modernă, în condiţiile dezvoltării domeniului financiar în toată lumea. Astfel, manifestările educaţionale de astăzi au constituit un prilej util pentru elevi şi câţiva profesori din mediul preuniversitar de a se informa asupra aspectelor de activitate şi rolului băncii centrale, asupra istoricului, funcţiilor şi caracteristicilor banilor. Întâlnirile cu experţi din diverse subdiviziuni ale BNM, precum şi seminarul la tema financiară au dezvăluit tinerilor studioşi noţiunile de bază din domeniu. Prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Marin Moloşag a răspuns la întrebările copiilor, oferindu-le o incursiune accesibilă în lumea cunoştinţelor financiare.
Elevii au vizitat sala de expoziţii a  Băncii Naţionale, în care se păstrează specimenele însemnelor monetare aflate actualmente în circulaţie în Republica Moldova şi a celor retrase, monedele comemorative din aur şi argint emise până în prezent de Banca Naţională a Moldovei. De asemenea, oaspeţii au avut ocazia să vadă aici şi o colecţie impresionantă de monede comemorative donată de Banca Naţională a României, precum şi colecţii de valute ale altor ţări.

Este pentru prima dată, când Banca Naţională organizează Ziua uşilor deschise, acest eveniment constituind, cu siguranţă, începutul unei experienţe noi şi utile de caracter educaţional şi cu implicaţii sociale. Serviciul de presă al Băncii Naţionale

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus