Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2013

Secretarul de Stat pentru afaceri europene al Austriei va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova

Secretarul de Stat pentru afaceri europene al Austriei va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova

În perioada 17-18 martie curent, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria, Reinhold Lopatka, va efectua  o vizită de lucru în Republica Moldova, la invitaţia viceministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Programul va include întrevederi cu prim-ministrul în exerciţiu Vladimir Filat, precum şi cu ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă.

Discuţiile se vor axa pe subiectele legate de evoluţiile înregistrate de Republica Moldova în dialogul cu Uniunea Europeană, precum şi pe abordarea stadiului actual al raporturilor bilaterale moldo-austriece şi perspectivele de dezvoltare ale acestora în domenii de interes reciproc. Un schimb de opinii va avea loc şi pe marginea problemelor de actualitate internaţională şi regională.

De asemenea, oficialul austriac va participa la ceremoniile de inaugurare a noului sediu al Ambasadei Austriei la Chişinău şi a Centrului Educaţional pentru copii şi adolescenţi din cadrul Institutului Oncologic din Chişinău. Centrul este parte a proiectului „Speranţă pentru copiii din Moldova” („Hope for the Children of Moldova”),  realizat de asociaţia HOPE’87, care prevede acordarea asistenţei psihologice micilor pacienţi care suferă de cancer, dar şi părinţilor acestora, precum şi asigurarea unei instruiri neîntrerupte în perioada tratamentului.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova beneficiază de asistenţa tehnică din partea Austriei în cadrul Programului de Dezvoltare a Cooperării prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare a Austriei (din a.2001) în domenii prioritare pentru R. Moldova, precum buna guvernare, consolidarea capacităţilor instituţionale, învăţământul profesional, aprovizionarea cu apă etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus