Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2013

Republica Moldova a finalizat negocierile cu Uniunea Europeană pe marginea Acordului de asociere

Republica Moldova a finalizat negocierile cu Uniunea Europeană pe marginea Acordului de asociere

Prim-ministrul în exercițiu Vlad Filat a susținut astăzi o conferință de presă privind rezultatele vizitei întreprinse la Bruxelles.
Premierul a subliniat că această vizită a fost productivă şi cu rezultate importante.

În cadrul vizitei la Bruxelles, Prim-ministrul s-a întîlnit și cu Tonio Borg, Comisar European pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorului. Vlad Filat a menționat că a fost o întrevedere importantă, deoarece discuțiile s-au axat pe sănătatea publică și securitatea alimentară.

„Am discutat aspectele privind negocierea Acordului de Asociere RM-UE şi Acordului privind crearea Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător. Realizările pe care le-am obținut sînt încurajatoare. Vom primi de la UE suplimentar 20 mil. Euro, dintre care 6 mil. Euro vor fi utilizați în domeniul sănătății, iar restul în infrastructura în sănătatea rurală”, a spus Vlad Filat.
Premierul a anunțat că Tonio Borg va efectua în timpul apropiat o vizită la Chişinău.

Vlad Filat a comunicat că la Bruxelles, în perioada 11-15 martie, a avut loc o nouă rundă de negocieri în vederea semnării Acordului de Asociere.

Premierul în exerciţiu a comunicat că tot astăzi a luat sfîrșit Misiunea de evaluare a Uniunii Europene, aflată la Chișinău, privind nivelul de implementare a acțiunilor comune RM-UE în vederea liberalizării regimului de vize.  În acest sens, pe 26 martie a fost stabilită o video conferință, unde vor fi prezentate concluziile experților, iar evaluarea Misiunii va fi prezentată către Consiliul de Cooperare R.M-UE în luna iulie.

„În concluzie, pot să reiterez că procesul de integrare în UE, este în plină implementare și agenda pe care ne-am propus-o în acest scop va fi realizată pas cu pas. Scopul nostru este ca cetățenii RM să circule în Uniunea Europeană fără vize, iar Moldova să obţină statut de membru asociat al UE”, a conchis Vlad Filat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus