Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.03.2013

Lansarea următoarei runde a Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat din contul Fondurilor Partenere ale Grantului Japonez

Lansarea următoarei runde a Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat din contul Fondurilor Partenere ale Grantului Japonez

Ministerul Economiei dă startul unei noi runde de finanțări a întreprinderilor mici şi mijlocii din contul surselor Fondurilor Partenere ale Grantului Japonez, Tranşele I-IV, în sumă de circa 12 mln. lei. Începând cu 18 martie, curent, antreprenorii din raioanele republicii, își vor putea depune dosarele de participare pentru procurarea echipamentului tehnic necesar.

Obiectivul principal al Programului îl reprezintă crearea condiţiilor favorabile pentru agenţii economici ai sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru dezvoltarea activităţii de producere în raioanele Republicii Moldova, în special în  sectorul rural precum şi sporirea exporturilor şi substituirea importurilor.

Prin intermediul Programului, antreprenorii pot solicita procurarea unui vast sortiment de echipament de producere în valoare minimă de 500.000 lei, până la valoarea maximă de 1.000.000 lei. Echipamentul procurat în cadrul Programului va fi oferit beneficiarilor în regim de leasing pe o perioadă de un an, fără gaj, cu o dobândă de leasing la cota zero.

La achiziţia şi importul Echipamentului va fi aplicată cota zero la plata taxei pe valoarea adăugată, şi vor fi aplicate scutiri la plata taxei vamale şi a taxei pentru efectuarea procedurilor vamale pentru contractele de leasing încheiate până la data de 30 iunie 2013.
 
Conform condițiilor Programului, prioritate vor avea proiectele inovaţionale ale solicitanţilor, ale căror investiţii proprii vor atesta un coeficient înalt de multiplicare faţă de finanţarea acordată din contul mijloacelor Fondurilor Partenere ale Grantului, precum și proiectele IMM ce vor contribui, prin produsele lor, la sporirea exporturilor şi/sau la substituirea importurilor. De asemenea, echipamentul trebuie să fie cu un consum redus de resurse energetice.

Perioada de prezentare a setului de documente necesare pentru participare la program este 18 martie-5 aprilie 2013. Setul de documente poate fi depus de conducătorul sau reprezentantul împuternicit al  întreprinderii la sediul Unităţii de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei, pe adresa - MD-2004, Chişinău, Republica Moldova, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 180, biroul 812a. Informaţii detaliate privind condițiile de aplicare, cei interesați le pot obţine la numerele de telefon 296718, fax: (022) 296719 sau pe pagina web: www.jnpga.md

.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus