Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2013

Dirk Schuebel: Uniunea Europeană va susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi democratizarea ţării

Dirk Schuebel: Uniunea Europeană va susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi democratizarea ţării

Prim-ministrul în exercițiu Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce țin de rezultatele vizitei întreprinse de către Prim-ministru la Bruxelles la 14 martie curent, precum și în privința perspectivei europene a Republicii Moldova.

Vlad Filat a menționat că este mulţumit  de rezultatele vizitei sale la Bruxelles, în cadrul acesteia fiind reconfirmată  susținerea Republicii Moldova din partea oficialilor europeni în procesul de democratizare și integrare europeană.

De asemenea, oficialii au discutat despre rezultatele rundei de negocieri în vederea semnării Acordului de Asociere, care s-a încheiat astăzi la Bruxelles, cît și a misiunii de evaluare a Uniunii Europene privind nivelul de implementare a acțiunilor comune RM-UE în vederea liberalizării regimului de vize.

Prim-ministrul Vlad Filat a adus mulţumiri pentru sprijinul acordat ţării noastre, menţionînd că şi în continuare vor fi întreprinse toate măsurile necesare pentru continuarea cursului european al Republicii Moldova.

La rîndul său, Dirk Schuebel a menţionat că Uniunea Europeană va susţine Republica Moldova în promovarea reformelor şi democratizarea ţării și va acorda tot sprijinul necesar în vedea realizării obiectivului de integrare europeană.
Un subiect al discuţiei a vizat situaţia politică din ţară, Vlad Filat şi Dirk Schuebel făcînd un schimb de opinii în acest sens, informează un comunicat al Guvernului .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus