Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2013

PDM și-a delegat reprezentanții care vor purta negocierile pentru constituirea unui nou Guvern

PDM și-a delegat reprezentanții care vor purta negocierile pentru constituirea unui nou Guvern

Patidul Democrat din Moldova va fi reprezentat la negociere de către Valeriu Lazăr, Igor Corman şi Andrian Candu.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PDM, ministrul Economiei în exercițiu, Valeriu Lazăr, în cadrul emisiunii In PROfunzime.

Vicepremierul în exerciţiu, Valeriu Lazăr, susţine că, în condiţiile inexistenţei unei alianţe majoritare parlamentare, după ziua de 13 februarie, atunci când PLDM a denunţat acordul de constituire a AIE 2, negocierile privind desemnarea unui nou Guvern trebuie să fie corecte şi fără precondiţii din toate taberele. “Obiectivul nostru nu este de a-l face pe cineva prim-ministru, ci de a asigura o majoritate stabilă”, a declarat Valeriu Lazăr.

“Toate partidele au avut nevoie de timp să se calmeze până a trece la negocieri. Orice proces țintește un obiectiv, iar obiectivul nostru  este să asigurăm în Republica Moldova o guvernare eficientă cu o majoritate parlamentară solidă. Dacă avem obiectiv comun, restul este tehnică, fiindcă întotdeauna se găsesc instrumente politice”, a afirmat vicepreședintele PDM.

“Noi trebuie să avem un Guvern mult mai bun decât cel precedent, pentru a readuce încrederea populației”, a adăugat vicepreședintele PDM, care însă a subliniat că niciodată în Moldova căderea unui Guvern nu a dus la alegeri anticipate. “Trebuie să desemnăm un premier care să nu aibă un profil politic vădit, lăsând egoismul politic deoparte”,   a conchis Valeriu Lazăr.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus