Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-12/marian-lupu-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-reprezentan-ii-uniunii-producatorilor-agricoli-28958.html
Data: Mar 12, 2013 (19:08)

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Uniunii producătorilor agricoli

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Uniunii producătorilor agricoli, în cadrul căreia au fost abordate subiectele impozitului consolidat în agricultură și cel ce ține de taxa TVA pentru producătorii agricoli.
 
În cadrul întrevederii, reprezentanții producătorilor agricoli au menționat că impozitul consolidat în agricultură este de natură să aducă mai multe beneficii, precum o bună evidență fiscală, eliminarea unor bariere birocratice, creșterea veniturilor la bugetele locale etc. De asemenea, ei au apreciat și proiectul elaborat de către deputatul PDM, Andrian Candu, care prevede ca 12 la sută din TVA (de 20 %) să rămână la dispoziția producătorilor agricoli, acești bani fiind înregistrați pe conturi speciale și folosiți doar în procesul producției agricole. De asemenea, a fost menționată buna colaborare cu Legislativul Republicii Moldova, care oferă suport solicitărilor argumentate ale producătorilor agricoli autohtoni.
 
Cu referință la producătorii autohtoni de zahăr, reprezentanții producătorilor agricoli au menționat că autoritățile responsabile trebuie să acorde o atenție sporită acestui sector, deoarece situația degradează într-un ritm alert. În acest context, a fost invocată și concurența neloială, generată prin penetrarea pieței interne a zahărului de import, urmare a unui management vamal ineficient, informează un comunicat al Legislativului.