Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2013

Mareșalul Senatului Republicii Polone s-a arătat îngrijorat de criza politică din țara noastră

Mareșalul Senatului Republicii Polone s-a arătat îngrijorat de criza politică din țara noastră

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 11 martie, la Reședința de stat, o întrevedere cu mareșalul Senatului Republicii Polone, Bogdan Borusewicz, aflat în vizită oficială în țara noastră.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre situația politică din Republica Moldova, parcursul european al țării noastre și conflictul transnistrean.

Președintele Timofti a declarat că Republica Moldova prețuiește mult sprijinul pe diferite dimensiuni acordat de Polonia, inclusiv ajutorul în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare, concentrat pe reformele interne de modernizare.

Mareșalul Senatului Republicii Polone l-a asigurat pe Nicolae Timofti de susținerea deplină a Poloniei în proiectul de integrare europeană al Republici Moldova și în soluționarea conflictului transnistrean.

Totodată, Bogdan Borusewicz s-a arătat îngrijorat de criza politică din țara noastră și a subliniat că, deși Republica Moldova s-a remarcat până în prezent în implementarea reformelor convenite cu Uniunea Europeană, eventualele succese la Summit-ul de la Vilnius depind de situația politică internă.

Nicolae Timofti și Bogdan Borusewicz au discutat pe larg în finalul întrevederii și despre problema transnistreană, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus