Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-03-11/ceta-enii-pot-iscali-declara-iile-de-venit-cu-semnatura-mobila-28930.html
Data: Mar 11, 2013 (16:27)

Cetățenii pot iscăli declarațiile de venit cu semnătura mobilă

Serviciul Fiscal de Stat și Centrul de Guvernare Electronică prin intermediul Î.S.”Fiscservinform” au eficientizat procesul de depunere a declaraţiilor privind impozitul pe venit (CET08) pentru persoanele fizice. Declaraţia electronică pentru persoanele fizice a fost integrată în serviciul „Semnătura Mobilă”. Astfel, contribuabilii pot completa și depune declarațiile privind impozitul pe venit (CET08) online, evitând drumul la reprezentanțele Inspectoratului Fiscal de Stat. Noua funcţionalitate este disponibilă deja pe pagina web servicii.fisc.md.

Potrivit lui Vitalie Coceban, administratorul ÎS FISCSERVINFORM, semnătura mobilă integrată în serviciul de raportare „Declaraţie electronică” înseamnă siguranţă și accesibilitate, reprezentând o metodă rapidă şi comodă de depunere a documentelor către oficiul fiscal”.

Contribuabilii care doresc să beneficieze de noua modalitate de semnare a declaraţiilor de venit cu ajutorul telefonului mobil vor trebui să meargă la unul din operatorii de telefonie mobilă, Moldcell sau Orange, pentru a obține „Semnătură Mobilă”. Până pe 31 martie 2013, serviciul „Semnătura mobilă” este gratuit.

Contribuabilii care doresc să acceseze serviciile electronice fiscale prin intermediul altor modalități de autentificare și semnare electronică decât cea mobilă vor trebui să încheie un  acord de conectare la serviciile fiscale electronice. Această operațiune poate fi efectuată la centrele Î.S.”Fiscservinform”, situate pe următoarele adrese: orașul Chişinău, bulevard Ştefan cel Mare, nr.162, etaj 2, birou 220 (incinta Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare), orașul Bălţi, strada Ştefan cel Mare, nr.128 şi orașul Comrat, strada Comsomolului, nr.24.

Pentru informaţii suplimentare privind modalitatea de conectare la „Declaraţia electronică” în scopul utilizării ulterioare a semnăturii mobile integrate în acest serviciu, contactaţi-ne la numărul de telefon (022) 822-222.