Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.03.2013

Iurie Leancă: Vlad Filat este candidatul PLDM pentru funcţia de premier

Iurie Leancă: Vlad Filat este candidatul PLDM pentru funcţia de premier

Candidatul pentru funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova este preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a demonstrat deja că are calităţile şi capacităţile necesare pentru a conduce eficient un guvern.

Poziţia PLDM a fost făcută publică astăzi, 6 martie, de prim-vicepreşedintele partidului, Iurie Leancă, în cadrul unui briefing de presă. Reacţia PLDM vine după ce, în ultimele zile, diverşi politicieni şi analişti politici au propus diverse scenarii, candidaturi pentru funcţia de premier.

Iurie Leancă a declarat că PLDM are propria poziţie, iar încercările de a influenţa mersul lucrurilor nu au rost.

„Vlad Filat a demonstrat în această perioadă că a fost un bun prim-ministru, iar cele două guverne pe care le-a condus au fost eficiente şi funcţionale. Important este ca oponenţii politici să înţeleagă măcar acum că ei lovesc nu în Filat, nu în guvern, ci în speranţa oamenilor de a depăşi tranziţia interminabilă şi de a avea un trai decent alături de cetăţenii altor state europene”, a punctat Leancă.

În calitatea sa de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă a ţinut să precizeze că moţiunea de cenzură împotriva guvernului, votată de PCRM şi PD, a îngrijorat partenerii externi ai Republicii Moldova, or s-a lovit într-o echipă care, în condiţii extrem de dificile, a reuşit să scoată ţara din izolare internaţională, să asigure în aceşti mai bine de trei ani dezvoltarea Republicii Moldova pe o cale firească, cea a integrării europene, a democraţiei şi statului de drept.

Prim-vicepreşedintele PLDM a anunţat că pe data de 10 martie va avea loc şedinţa Consiliului Politic Naţional, la care se vor decide acţiunile ulterioare ale partidului, reieşind din situaţia creată. „Dar, indiferent de decizia ce va fi luată, PLDM va pune la baza acţiunilor sale interesul cetăţenilor, interesul naţional al Republicii Moldova”, a declarat Iurie Leancă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus